Dania mięsne w naszej restauracji

Dania mięsne w naszej restauracji

Dania mięsne na weselnym stole

Aby walczyć o honor pięknych dam w czasach dzikiej moralności, dzielni rycerze musieli dobrze zjeść. Na stołach w średniowiecznych zamkach zawsze było mięso, głównie dziczyzna, a także wieprzowina, którą często solono na zimę. Ulubionym przysmakiem jest baranina w wielu wariantach, zwykle grillowana na ruszcie lub rożnie. 

Zobacz naszą salę weselną: https://www.dworekparkowy.pl/sala-weselna/

Dania mięsne

Mięso w naszej diecie

Nie jest tajemnicą, że białko jest podstawą życia, odpowiednio mięso jest źródłem białka i niezbędnych aminokwasów, które biorą udział w budowaniu komórek, tłuszczów, minerałów i witamin. Ale, jak mówią, mięso różni się od mięsa. Który wybrać

Drób (najlepiej kurczak i indyk).

Nie bez powodu absolutnie wszyscy sportowcy jedzą drób w dużych ilościach. To mięso jest uważane za najbardziej dietetyczne i daje dużo energii. Jest jednak jedno „ale”. Konieczne jest ugotowanie takiego mięsa, oddzielając je od skóry i tłuszczu. W tym sensie idealne są filety z kurczaka i indyka. W 100 gramach kurczaka średnio 164 kilokalorie, indyk – 198 kilokalorii.

Cielęcina.

Jeśli zdecydujesz się przejść na prawidłowe odżywianie, nie możesz obejść się bez cielęciny, ponieważ jest to jeden z najbardziej pożywnych rodzajów mięsa. Ale główną zaletą cielęciny jest to, że jest lekka, tylko 172 kilokalorie na 100 gramów – to tylko święto!

Mięso królicze

To po prostu świetna opcja na utratę wagi i zwiększenie siły. Ponadto królik jest mięsem bardzo lekkim. Dietetycy polecają go matkom, które jako pierwsze zaczynają wprowadzać dziecko do mięsa. Tylko 183 kilokalorii na 100 gramów!